Prisutdelning ochseminarium 2015

Om Priset

Om Priset

Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv delades ut årligen mellan 2012 och 2017, till individer som verkat för ett mänskligare näringsliv. Förutom äran och möjligheten att berätta sin historia inför fler än 300 av Sveriges mest inflytelserika personer inom näringslivet, består priset av ett konstverk, unikt formgivet för stiftelsen. Konstverket är statyetten Pixelperson, skapad av konstnären Thomas Broomé. Vi sänder en varm tanke och ett stort tack till Jeanette Bonnier som genom en donation möjliggjort för Pontus Schultz stiftelse att kunna dela ut ett så speciellt pris.

Nedan kan du höra konstnären Thomas Broomé berätta om skulpturen och hur han ser att den speglar ett mänskligare näringsliv.

Se filmen

Vinnare

cillabenko_pontusschultz_2016_feat_ny

Cilla Benkö

”Ett jämställt Sveriges Radio som värnar mångfald är för mig helt avgörande för att vi ska kunna lyckas med vårt uppdrag och leva upp till våra ambitioner. Det krävs mod, envishet och en tydlig viljeinriktning men också anpassade rekryteringsprocesser. Jämställda företag som strävar efter mångfald är ingen utopi, det är en högst möjlig verklighet.”

martin2

Martin Lundstedt

”För mig är rekrytering av talanger med en mångfald av bakgrunder och erfarenheter bara startpunkten för ett mångfaldsarbete. Det handlar framförallt om att implementera ett mångfaldsperspektiv i analyser och strategier där olika människors sätt att tolka världen behöver inkluderas i det dagliga arbetet.”

event2014

Karl Johan Persson

“Vi ser att hållbarhet är viktigt för både kunder och medarbetare och att vi har ett ansvar att ta hänsyn till mer än bara att maximera vinsten.”

AntoiniaSV-555x350

Antonia Ax:son Johnson

”Det var till en början ganska tufft att utmana de rådande normerna, men det har lagt grunden för våra framgångar och jag är därför mycket glad över att bli uppmärksammad för detta.”

Skärmavbild 2017-10-02 kl. 18.52.54

Eva Karlsson

”Vårt mål är inte bara att minska vår påverkan på planeten, det är att ge något tillbaka. Att Pontus Schultz stiftelse uppmärksammar vår resa är ett kvitto på att vi inte är ensamma om den visionen.”

Skärmavbild 2017-10-02 kl. 18.51.45

Stefan Krook

”Jag är oerhört stolt över att vara en av pristagarna då jag är övertygad om att näringslivet har en avgörande roll i att göra världen bättre. Det har blivit mitt livskall att försöka använda min entreprenörskraft till att vara med och skapa exempel som visar vägen samt verka för att vi blir fler som ser, förstår, gillar och antar utmaningen att bidra genom gott företagande.”

Skärmavbild 2017-10-02 kl. 18.52.27

Karin Bodin

”I Polarbröd vill vi skapa möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer. För oss handlar det om att bevara det goda som det moderna samhället fört med sig och samtidigt se till att vi inte belastar planeten.”

Programinslag

Mingel & bilder